Overvliegen

Bij het overvliegen hebben we eerst een smokkel spel gedaan in de stad, dus onder de meel op naar de vecht!

Hier zijn we wezen vlot varen en hebben we alle overvliegers uitgezwaaid!! het was een gezellige dag.. 🙂

OP NAAR ZOMERKAMP!!

Voorproefje Zomerkamp

Wat is Echternach mooi!! De hike is uitgezet.. hij is zwaar maar zeker de moeite waard om te lopen.. Het kampterrein is goedgekeurd en hebben we al een aantal activiteiten bedacht en bekeken we hebben er Echt zin in… Laat de zomer maar komen

Bloemen actie!!

Op zaterdag 10 mei houden wij weer onze jaarlijkse bloemenactie ten behoeve van onze kas, om voor u als ouders/verzorgers de contributiegelden zo laag mogelijk te houden.

Ook dit jaar gaan we weer VLIJTIGE LIESJES verkopen.

We verwachten alle kinderen en ouders om 9.30 uur bij de blokhut.

Hier zijn de groepen samengesteld en kunnen de bloemen worden opgehaald.

We hopen dat, wanneer iedereen z’n steentje bijdraagt, we om 12.00 uur klaar kunnen zijn.

Maar het kan ook wat later worden. U kunt met uw kind afspreken, dat deze u belt zodra de verkoop klaar is. Op de blokhut is een telefoon die hiervoor gebruikt mag worden.

Het telefoonnummer van de blokhut is: 0523-262111

Zaterdag 19 januari was het koud!

Zaterdag 19 januari was het koud genoeg om op het vennetje een potje ”bezemhockey” te houden. Niet met zijn allen tegelijk op het ijs, want daar ontstonden wakken door.Gelukkig hield het ijs het niet heel lang zo dat we binnen onze opkomst verder kon gaan lekker warm dus! Jassen uit en mutsen af, tijd voor wat actie en reactie!
De scouts mochten in een groepje vanuit ieder een eigen hoek van de blokhut een baan bouwen met spullen. Het doel: een bel laten rinkelen die in de gang hing. Alle spullen werden gebruikt, bankjes rechtop gezet om als domino stenen te laten vallen of katrollen die ballen weg moesten laten rollen. Kortom een erg uitdagende maar moeilijke opdracht.Natuurlijk kon de leiding het niet laten ook mee te doen en de uitdaging aan te gaan. Uiteindelijk ook de enige die het wel gelukt is! Dat bewijst maar weer een ding, de leiding is in alles goed en heeft altijd gelijk!

Tot op Winterkamp, hier gaan we heerlijk relaxen!

Winterkamp

Hoi lieve bezoekers van de site. Wij zijn net op zomerkamp geweest (winterkamp) het thema was raar = leuk. We zijn toen met de hele welpengroep naar Bengeltjes geweest. Daar konden we veel klimmen, klauteren en springen op heel veel trampolines. Het was echt een super gaaf zomerkamp en we hebben heel veel leuke spelletjes gedaan!

Groetjes Tiram, Ennas, Ydnem, Aicram!

Zomerkamp 2013

Kandersteg, Zwitserland, Van 6 t/m 13 juli zijn we met de Explorers naar Kandersteg in Zwitserland geweest! 8 Dagen zomerkamp op een groot internationaal scoutingterrein waar jaarlijks duizenden scouts komen! Vroeg in de ochtend vertrokken we met 4 auto’s en een aanhanger vol met bagage op naar Kandersteg! Na een gezellige reis konden we de tenten opzetten en hadden we een week vol mooie activiteiten op de planning! Vanuit het kampterrein werden activiteiten georganiseerd zoals een bbq met andere groepen en de opening waar wij beide aan deelnamen. Toch gaaf om met groepen uit oa Engeland, Schotland, Spanje, Noorwegen, Zwitserland en Amerika op een kampterrein te staan! Tijdens deze week zijn we naar een kletterwald (klimparcour tussen bomen) geweest, zijn we wezen raften en naar de Oeschinensee, een super mooi bergmeer geweest. En heerlijk elke avond rond het kampvuur zitten, wat wil een scout nog meer! Kortom het was een super geslaagd en mooi zomerkamp!