De Bevers

De Leiding

Inge

Lotte

Gerjenda

Tjad

Laura

Bevers

De bevers vormen samen een speltak voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar.
De bevers werken met een thema: Hotsjietonia. Dit is een dorp waar de veelzijdige inwoners de bevers mee op avontuur nemen door verhalen te vertellen en opdrachten uit te voeren. De bevers gaan hier veel op visite. Door de bewoners van het dorp leren de kinderen dingen over kleuren, techniek, de natuur en hoe je met elkaar moet omgaan. De bewoners zullen ook eens in de zoveel tijd verschijnen op de blokhut. Door de bewoners van Hotsjietonia worden de kinderen bewust gemaakt van de wereld om zich heen en hebben ze een uitdagende vrijetijdsbesteding.
Bij de bevers staan de woorden ‘samen’ en ‘plezier’ centraal. Aan de hand van spellen en opdrachten leren de kinderen samen werken en samen delen. Zo maken ze gemakkelijker vrienden en hebben meer plezier door dingen samen te doen.
De opkomsten voor de bevers zullen op de blokhut plaatsvinden, op zaterdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Opening

Iedere zaterdag hebben wij van 10.00 tot 12.00 opkomst in het dorp ‘Hotsjietonia’. De opkomst wordt geopend in een kring buiten bij de vlaggenmast, eerst wordt de vlag gehesen en daarna zingen we het Openingslied. Vervolgens wordt er kort verteld wat we gaan doen en wat het thema is, waarna de activiteiten kunnen beginnen. Halverwege de opkomst is er tijd voor wat drinken en een snoepje. De opkomst wordt weer afgesloten in de kring buiten bij de vlaggenmast, de vlag wordt naar beneden gehaald en het sluitingslied wordt gezongen.

Een beveropkomst

Maar wat doen de Bevers eigenlijk allemaal tijden de opkomst?

Nou echt van alles. Over het algemeen zijn de activiteiten te plaatsen in de volgende activiteiten gebieden:

  • Uitdagende scouting technieken
  • Expressie
  • Sport & Spel
  • Buitenleven
  • Internationaal
  • Samenleving
  • Identiteit
  • Veilig & Gezond

De kinderen worden als individuen uitgedaagd, maar belangrijker is het groepsgevoel. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken en spelen.

Aanmelden

Meld je aan bij de bevers door onderstaand contact formulier in te vullen. De leiding neemt dan zo spoedig mogelijk contact op!

[si-contact-form form=1]