De Bevers

De Leiding

Bovenste rij:

Esther

Mirte

Lobke

Onderste rij:

Aron

Roos

Dana

Aisia

Bevers

De bevers vormen samen de speltak van 4½ tot 7 jaar. Tijdens de opkomst op zaterdag leren de bevers dingen over kleuren, techniek, spelen in de natuur en over hoe kinderen met elkaar om moeten gaan. We doen leuke spelletjes in een gezellige omgeving en we leren de kinderen hoe ze spelenderwijs met elkaar om moeten gaan.

Het themaverhaal van de bevers speelt zich af in het dorp ‘Hotsjietonia’ waar de kinderen veel van hun fantasie kunnen gebruiken en toepassen. In het dorp wonen verschillende mensen waarmee de bevers allerlei avonturen kunnen beleven.  Zo knutselen en maken we muziek met Keet en Fleur Kleur, leren we dingen over de natuur van Bas Bos en Rebbel, komen we tot rust bij Noa en koken we met Rozemarijn. Ook leren we over andere landen van Sterre en Steven Stroom en valt er ook altijd wat te beleven met Professor Plof en Stanley Stekker.

Bij de bevers staat samen spelen en plezier maken centraal. Door middel van spelletjes en opdrachten leren de kinderen om samen te werken en om dingen te delen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker vrienden maken en hebben ze veel plezier.

De opkomsten vinden iedere zaterdag plaats bij onze blokhut, van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De opkomst

De opkomsten beginnen om 10.00 uur bij de blokhut. We beginnen de opkomsten altijd met de opening. Hierbij gaan we in een kring staan rondom de vlaggenmast en wordt de vlag gehesen. Daarna wordt de wet opgezegd en zwaaien we nog voor een laatste keer naar de vaders en moeders.

Tijdens de opkomst zelf proberen we zoveel mogelijk verschillende activiteiten te doen. Hieronder vallen onder andere activiteiten als spelletjes spelen en knutselen. Halverwege de opkomst zullen we de tijd nemen om wat te drinken.

De opkomst wordt afgesloten bij de vlaggenmast. Hier gaan we in een kring rondom de vlag staan en wordt de vlag naar beneden gehaald.

Leuke activiteiten

Elk jaar hebben we een aantal leuke activiteiten. We hebben bijvoorbeeld per jaar 3 insigneopkomsten. In deze opkomsten gaan we binnen een thema leuke activiteiten doen om daar vervolgens bij de laatste opkomst een insigne mee te verdienen. Ook hebben we 1 keer per jaar in de lente een lentekamp. Dit is het eerste kamp van het jaar, waarbij we met een thema een nachtje op de blokhut blijven slapen.

Daarnaast hebben we met Pinksteren NPK. Met dit Noordelijk Pinksterkamp gaan we naar de Marnewaard in Groningen. Hier zitten we met alle scoutinggroepen van Noord-Nederland. Elke speltak heeft een eigen thema en een eigen terrein om op te slapen. De bevers komen zaterdagochtend aan en gaan maandagmiddag weer weg. We blijven hier dus 2 nachtjes slapen. NPK is altijd een van de hoogtepunten van het jaar.

Als afsluiter gaan we ieder jaar, vaak in de eerste week van de vakantie, op zomerkamp. Dit is dus het laatste kamp van het jaar en vaak blijven we 1 of 2 nachtjes slapen op een ander scoutingterrein. De locatie verandert elk jaar. Wij als leiding proberen er natuurlijk met een thema een superleuke afsluiter van het jaar van te maken.

Aanmelden

Meld je aan bij de bevers door naar dit onderstaand adres te mailen! Voor vragen of opmerkingen kun je hier ook terecht. De leiding reageert zo spoedig mogelijk!

bevers.stanleygroep@outlook.com