De Welpen

De leiding


Bram

Esmee

Jelmer

Lisa

Tim

Wouter


Wat doen de welpen allemaal?

De welpen is een speltak voor kinderen (jongens en meisjes) van 7 tot 11 jaar. Zaterdagochtend hebben zij opkomst van 9.30 uur tot 12.00 uur. Samen met leeftijdsgenootjes beleef je elke week weer iets nieuws bij Scouting. Brood bakken op een vuurtje, hiken, knutselen, kaart en kompas, buitenspelen, pionieren met hout en touw, een spannend avondspel, allemaal activiteiten tijdens een scouting opkomst. Ook worden er kampen georganiseerd, van weekenden tot weken, op onze eigen blokhut of ver weg. Lijkt dit je leuk dan kan je altijd een paar keer komen kijken. Neem even contact op via de welpen mail met de leiding en die kan je vertellen wanneer dat kan. Houd er wel rekening mee dat op dit moment de welpengroep VOL zit. Er is geen wachtlijst (op dit moment wordt de huidige wachtlijst afgewerkt).

Naast gewone opkomst zijn er ook ‘speciale’ opkomsten en kampen

Naast de gewone opkomsten vinden er een paar keer per jaar kampen plaats en ‘speciale’ groepsopkomsten.
De speciale groepsopkomsten zijn opkomsten met alle speltakken van de groep, meestal omdat er iets speciaals is. We vieren altijd samen SinterKerst en aan het einde van het seizoen is er gezamelijk de overvliegopkomst: Op deze opkomst gaan alle kinderen die een groep hoger gaan overvliegen (een speciale activiteit voor hen).

Hieronder staan de kampen beschreven.

Installatieweekend

Eind september/begin oktober hebben we altijd het installatieweekend. Dan is het seizoen net een maand begonnen en worden alle nieuwe kinderen geïnstalleerd, zodat ze ECHT welp zijn. Het installatiekamp is ”gewoon” op de blokhut in Hardenberg. We hebben verspreid over 2 dagen activiteiten en slapen dus ook een nachtje op de blokhut. Op zaterdagmiddag worden alle nieuwe kinderen geïnstalleerd en de rest van het weekend staat in het teken van een thema en doen we allerlei spelletjes. Deze thema’s kunnen van alles zijn! Voorbeelden van thema’s die we voor een installatiekamp gehad hebben zijn: ‘circus’, ‘talentenshow’, ‘indianen’, en ‘restaurant’.

Winterkamp

Het winterkamp vindt altijd eind januari of begin februari plaats en wordt ook door ons zelf georganiseerd. Met dit kamp gaan we altijd naar een andere plaats ergens in de buurt. Zo zijn we de afgelopen jaren al in Hengelo, Emmen, Borne Assen en Ommen geweest. Dit weekend is van vrijdagavond tot zondagmiddag. We slapen dus  twee nachtjes in een andere blokhut. Ook tijdens dit weekend hebben we een thema waarmee we allemaal spelletjes doen. Thema’s zoals ‘detective’, ‘piraten’ en ‘Las Vegas’ zijn al aan bod gekomen. Zaterdagmiddag is er altijd een leuke activiteit gepland zoals een speelparadijs, ontdekhoek of bijvoorbeeld de dierentuin! Het winterkamp is (net als de andere kampen) altijd erg gezellig!

NPK

Elk jaar gaan de Welpen ook op NPK. NPK staat voor Noordelijk Pinkster Kamp en wordt elk jaar gehouden op de Marnewaard, dicht bij lauwersoog, in Noord Groningen. Het NPK is een groot kamp voor alle scoutinggroepen van Noord-Nederland. Elke speltak heeft een eigen deel van het terrein. De speltakken zijn weer onderverdeeld in subkampen waar verschillende groepen inzitten. Elke scoutinggroep bouwt zijn eigen kamp op. We zullen slapen in tenten, en hebben we tafels gemaakt van pionierspalen. Ook bij NPK is ieder jaar een ander thema. We slapen dus 3 nachtjes in een tent. NPK is zeker weten één van de hoogtepunten van het jaar!

Zomerkamp

Als laatste activiteit van het seizoen gaan we met de Welpen 5 dagen op zomerkamp. Samen met Winterkamp en NPK is dit ook een kamp buiten Hardenberg. Vorig jaar zijn we met de welpen naar Zandvoort geweest, wat erg leuk was! Één keer in de 5 jaar is er een groepszomerkamp met alle speltakken van de Stanley groep, dit kamp gaat meestal naar het buitenland. In 2016 zullen we naar Denemarken gaan met de hele groep.

Contact