De Welpen

De leiding

Bovenste rij:

Lisa

Jan

Tim

Lucas

Onderste rij:

Teun

Emma

De wachtrij voor de welpen zit momenteel vol!

Wat doen de welpen allemaal?

De welpen is een speltak voor kinderen (jongens en meisjes) van 7 tot 11 jaar. Op zaterdagochtend hebben zij opkomst van 09:30 tot 12:00. Bij de welpen worden er een heleboel verschillende dingen gedaan, denk aan; vuur maken, hiken, knutselen, technieken leren, gave bosspellen doen, knopen leggen, en nog veel meer! Het uitgangspunt is om zo veel mogelijk buiten in de natuur te zijn, ook in de winter!

De welpen gaan een aantal keer per jaar op kamp, zo is er het installatiekamp, het winterkamp, het NPK en het zomerkamp. Meer informatie over de verschillende kampen kunt u hieronder vinden.

De welpen zijn een grote groep, en dat betekent dat er een maximum van het aantal leden op zit. Op dit moment is de welpengroep VOL.

Naast gewone opkomst zijn er ook ‘speciale’ opkomsten en kampen

Naast de gewone opkomsten vinden er een paar keer per jaar ‘speciale’ opkomsten plaats. Dit zijn vaak groepsopkomsten, een opkomst met alle speltakken (leeftijdsgroepen) van onze scoutinggroep. Zo is er de natuurwerkdag, waarbij alle kinderen samen met de boswachter een ochtend helpen in de natuur, en de kerstopkomst. Aan het einde van het seizoen vindt het overvliegen plaats. De oudste kinderen van alle speltakken (bij de welpen de kinderen die 11 zijn), gaan na de zomer naar de volgende speltak en moeten dan vaak een parcour afleggen, om vervolgens welkom te worden geheten door hun nieuwe leiding.

Hieronder staan de kampen beschreven.

Installatieweekend

In de eerste weken van het jaar (september/oktober) vindt het installatiekamp plaats. Dit kamp is vaak van zaterdag- tot zondagmiddag en in dit weekend worden alle nieuwe welpen geinstalleerd. Na het opzeggen van de belofte, en het krijgen van de insignes mogen zijn zich tot echte welp benoemen! Het kamp vindt plaats in onze eigen blokhut, en de kinderen blijven één nachtje slapen. Elk jaar heeft het installatiekamp een ander thema, zo hebben we de voorgaande jaren de thema’s ‘Dierentuin’, ‘Film’ en ‘Hotel’ gehad.

Winterkamp

Het winterkamp vindt elk jaar in januari of februari plaats, en tijdens dit kamp gaan de welpen twee nachtjes slapen in de blokhut van een andere scoutinggroep. Deze blokhut is maximaal een uurtje rijden, dus helemaal niet zo ver weg! Zo zijn we de afgelopen jaren al in Hengelo. Emmen, Borne, Assen en Ommen geweest. Het kamp vindt plaats van vrijdagavond tot zondagmiddag, en heeft elk jaar weer een ander thema. Op zaterdag is er altijd een leuke activiteit gepland, op een externe locatie. Het winterkamp is (net als de andere kampen) altijd erg gezellig!

NPK

Ieder jaar gaan de welpen op NPK. NPK staat voor Noordelijk Pinkster Kamp, en vindt dus plaats tijdens het pinksterweekend. Het kamp wordt gehouden op de Marnewaard, dicht bij lauwersoog, in Noord-Groningen. Het NPK is een groot kamp voor alle scoutinggroepen van Noord-Nederland. Elke speltak heeft een eigen deel van het terrein, de welpen hebben dus ook hun eigen kampplek. Elke speltak is weer onderverdeeld in subkampen, en elk subkamp bestaat dan weer uit verschillende scoutinggroepen. Elke scoutinggroep bouwt zijn eigen kamp op, voor het kamp begint is het immers maar een leeg veld. We slapen met zijn allen in tenten, pionieren onze eigen tafels en zijn de héle dag buiten. NPK heeft elk jaar een ander thema, zo is het thema van 2022 het Wilde Westen!

Zomerkamp

In de eerste week van de schoolvakantie is het jaarlijkse zomerkamp. Dit verschilt van een weekendje, tot een midweek, tot een hele week. De welpen gaan dan naar een kampeerterrein ergens in Nederland, slapen in tenten en doen met elkaar hele gave activiteiten!

Één keer in de vijf jaar is er een groepszomerkamp. Dit betekent dat alle speltakken van de Stanleygroep met elkaar op zomerkamp gaan, vaak is dit naar het buitenland. In 2016 zijn we met de hele groep naar Denemarken geweest, en in de zomer van 2022 zullen we een week naar Brexbachtal, Duitsland gaan.

Contact

Meld je aan bij de welpen door naar dit onderstaand adres te mailen! Voor vragen of opmerkingen kun je hier ook terecht. De leiding reageert zo spoedig mogelijk!

welpen.stanleygroep@gmail.com