De Scouts

De leiding


Bovenste rij:

Wouter

Damian

Marc

Jelmer

Onderste rij:

Bram

Daphne

Esmee

Scouts

Na de welpen vlieg je over naar de Scouts. Dit zijn jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar.
We hebben opkomst op elke zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.
De troep, zoals dat heet, bestaat uit patrouilles (jongens) en rondes (meisjes). In elke patrouille/ronde is er door de leiding 1 Patrouille- of Rondeleider (PL/RL) aangesteld. Deze wordt bijgestaan door een assistent: APL/ARL. Veel activiteiten gebeuren in patrouilleverband, waardoor de jongens zelfstandig bezig zijn en spelenderwijs leren samenwerken. Denk hierbij aan wandeltochten (hikes), scoutingtechnieken en kampen. De scouts hebben een redelijke mate van zelfstandigheid waarbij de nadruk ligt op samenwerking en zelfontplooïng door actief bezig te zijn. Je moet veel dingen zelf doen en af en toe ook zelf programma’s maken.
Het uniform dat gedragen wordt heet de ScoutFit en bij de speltak scouts bestaat deze uit een kaki blouse en natuurlijk onze eigen Stanley-das (Mac Donald).
Om een nog wat beter beeld te geven wat wij doen bij de scouts gaan we een aantal van onze activiteiten langs.

Pooltochten

Naast onze normale opkomsten elke zaterdag doen we in de herfstvakantie ook altijd mee aan de pooltochten. De pooltochten zijn hikes in de buurt van Ommen. De pooltochten zijn er in verschillende niveaus die zijn opgedeeld in A t/m F, waarbij je begint bij de makkelijkste (A) om telkens het jaar erop een hike hoger te gaan. Je loopt door een prachtig gebied met onderweg allerlei posten. Je leert er veel technieken en als je goed je best doet is er zelfs een prijs te winnen.

Winterkamp

Het winterkamp staat altijd garant voor een weekend vol spektakel en lol. Dit kamp wordt gehouden op onze eigen blokhut en hierbij hebben we een actief en uitdagend programma bedacht wat aansluit op het thema van dat winterkamp. Het thema varieert van Braniac, tot Face the primitives, tot Feest.

NPK

Het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK) is een kamp waar iedereen elk jaar weer halsreikend naar uitkijkt. Het kamp is natuurlijk tijdens Pinksteren en vindt plaats op een heel groot oefenterrein van het leger helemaal in het Noorden van ons land, bij Lauwersoog. Hier bouwen ongeveer vijftig scoutinggroepen, waaronder ook de Stanley hun kamp op. Naast een groot opgezet thema verhaal moeten de scouts hun hele kamp zelf opbouwen. Dat wil zeggen hun eigen tent opzetten, een keuken, tafelvuur, prullenbak, wasrek etc. in elkaar knopen. Dit alles wordt beoordeeld en hier zijn prijzen mee te verdienen. Ook moet er gekookt worden op houtvuur. Dit kamp staat altijd garant voor heel veel plezier en daarom vinden we het ook geen probleem om voor 1 weekend al onze spullen uit de blokhut te halen en met een vrachtwagen helemaal naar Groningen te brengen om daar een super kamp neer te zetten!!

Zomerkamp

Tijdens de 1e week van de zomervakantie gaan we een week op kamp, voornamelijk in Nederland zelf maar 1x in de zoveel jaar wordt het een kamp in het buitenland. Afgelopen jaar zijn we naar Wiltz, Luxemburg gegaan voor 2 weken.  Hier slapen we dan in tenten op een labelterrein van scouting.
we maken veel uitstapjes tijdens zo’n kamp en kunnen nadat we een hike hebben gelopen, lekker chillen op het kampterrein, andere scouts ontmoeten, spelletjes spelen en activiteiten doen zoals kano varen, vlot varen, naar de stad, koningsmaal maken en nog veel meer!

Contact met de Scoutsleiding

Meld je aan bij de scouts door naar dit onderstaand adres te mailen! Voor vragen of opmerkingen kun je hier ook terecht. De leiding reageert zo spoedig mogelijk!

scouts.stanleyhardenberg@gmail.com