Explorers

De begeleiding

Van links  naar rechts:

Sven

Arne

Micha

Danica

Stefan

Explorers

Na de Scouts kom je bij de speltak “Explorers”. Deze speltak heeft momenteel ongeveer 15 jongens en meisjes van 15 tot en met 18 jaar. De opkomsten worden gedraaid op vrijdagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur op de blokhut.
Explorers bedenken hun eigen opkomsten en activiteiten. Hierbij valt te denken aan een spel binnen of buiten, iets pionieren of tijdens een weekend een film marathon houden. Doordat ze zelf hun eigen invulling geven, kan er van alles bedacht worden mits het uit te voeren is!
Binnen de groep is er een bestuur (bestaande uit: voorzitter, secretaris, penningmeester, materiaalman en site beheer) die gedurende het seizoen actief is. De overige mensen zitten ook niet stil, want alle Explorers worden betrokken bij het organiseren van activiteiten voor de groep, zoals Kerstfeest, Joti/Jota en het overvliegen aan het einde van het seizoen.
De Explorers worden, waar nodig, ondersteund door de begeleiding. De begeleiding draait mee in de programma’s en begeleid bij het organiseren van activiteiten en kampen en stuurt tijdens het seizoen bij indien dit nodig is.
Het uniform dat gedragen wordt bestaat uit een brique (steenrode) blouse en natuurlijk onze eigen Stanley-das (type Mac Donald). Naast de vrijdagavonden hebben wij gedurende het scoutingjaar ook verschillende vaste activiteiten op de planning.

Pooltochten

Naast onze normale opkomsten elke vrijdagavond, kunnen de explorers ook meedoen met de pooltochten. De pooltochten bestaan uit hikes in verschillende niveaus, beginnend bij A t/m de F hike. Deze hikes worden gelopen tijdens de herfstvakantie in de buurt van Ommen. In totaal worden er 6 verschillende hikes georganiseerd. Er is een duidelijke opbouw in de hikes: de A-hike is voor jonge scouts met weinig hike-ervaring. De B tot en met de D lopen op in moeilijkheidsgraad met allerlei tochttechnieken. De E is voor hikers die erg goed zijn in tochttechnieken, kaart en kompas. De F-hike is een heel ander verhaal: een pittige tocht voor de doorgewinterde, wat oudere en meer ervaren scouts. Tijdens de Scouts begin je al met deelnemen aan de pooltochten en bij de Explorers kun je etappe afronden.

Winterkamp

In de wintermaanden januari of februari kunnen de Explorers hun eigen winterkamp organiseren. Over het algemeen vindt deze plaats op onze eigen blokhut van vrijdagavond t/m zaterdag einde van de ochtend. Tijdens dit weekend kan van alles bedacht worden, zo hadden we afgelopen seizoen een film marathon.

NPK

Het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK) is een jaarlijks kamp wat voor Noord-Nederland wordt georganiseerd en de Stanley Groep graag aan deelneemt. NPK vind plaats tijdens het Pinksterweekend van vrijdag t/m dinsdag in de buurt van Lauwersoog. Hier bouwen ongeveer vijftig scoutinggroepen, waaronder dus ook de Stanley hun kamp op. Tijdens het kamp heeft elke speltak zijn eigen terrein, thema en activiteiten. De Explorers bouwen hun eigen kampterrein op dmv het pionieren van oa een keuken en tafelvuur waar dmv houtvuur op gekookt wordt, we gaan dus redelijk back to basic! Dit weekend staat in het teken van pionieren doordat het kamp zelfstandig wordt opgebouwd maar ook uit een thema. Dit thema staat centraal en verschillende spellen vloeien hieruit voort welke gezamenlijk met andere groepen gespeeld wordt.

Zomerkamp

De Explorers organiseren ook hun eigen zomerkamp. Tijdens de 1e week van de zomervakantie gaan we een week op kamp, voornamelijk in Nederland zelf maar 1x in de zoveel jaar wordt het een buitenlandskamp. Zo zijn we de afgelopen jaren in Luxemburg, Delft en Kandersteg in Zwitserland geweest! Een commissie bestaande uit 3 tot 5 Explorers organiseert het kamp en bedenkt de locatie en activiteiten. De begeleiding ondersteunt tijdens de organisatie.

Contact met de Explorerbegeleiding

Meld je aan bij de explorers door naar dit onderstaand adres te mailen! Voor vragen of opmerkingen kun je hier ook terecht. De begeleiding reageert zo spoedig mogelijk!

explorersstanleygroep@gmail.com